wtorek, 4 października 2016

Chleb z mąk bezglutenowych, który może zawierać gluten a szkoda

Będąc dziś w sklepie uwagę moją przykuł chleb z mąk bezglutenowych.
Chlebek jest:
  • bez żyta
  • bez pszenicy (bez gliadyny)
  • bez polepszaczy
  • oparty na zakwasie z gryki
  • z mąk bezglutenowych
Składniki:
  • mąka z amarantusa
  • mąka z gryki
  • mąka z prosa
  • słonecznik,
  • dynia,
  • siemię lniane
  • sól
  • drożdże
  • zioła prowansalskie

Może zawierać gluten  ->  ta informacja mnie szczerze mówić zaskoczyła bo skoro robi się chleb z mąk bezglutenowych może warto byłoby pokusić się o warunki do wyrobu produktów bezglutenowych.
Składniki super i chleb z pewnością bardzo dobry bo na taki wygląda ale czy osoba z celiakią pokusi się o zakup ?? Syn bardzo wybiórczy żywieniowo ma swój typ pieczywa i choć je produkty z informacją "może zawierać gluten" to co do pieczywa wybór jest bardzo ograniczony. A pieczywo jadłby tonami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz