niedziela, 14 sierpnia 2016

FRUPP kukurydza liofilizowana przepyszna nowość

Zacznijmy od początku
kiedyś jedliśmy już liofilizowane truskawki i inne owoce jagodowe, a teraz czas na pyszną nowość - kukurydzę (kupioną w Lidlu).

Moje dzieci lubią kukurydzę - gotowaną lub popcorn, ciekawe czy posmakują liofilizowanej ?
Tak polubiły, syn (niejadek bardzo wybiórczy) poprosił o jeszcze - CUD ! Córka mruczy Mniam, mniam, mniam.

Warzywa liofilizowane - czyli takie pozbawione wody, a proces liofilizacji zachowuje większość składników odżywczych świeżych warzyw. Usunięcie wody oznacza bardziej intensywny smak oraz aromat świeżych warzyw.

Ale fajnie chrupią, są pyszne, lekkie i pożywne. Nie zawierają barwników i konserwantów.
Zawierają 10% błonnika, witaminy D,E,A,K, niacynę i kwas foliowy, a ponadto sole potasu, fosforu, żelaza, miedzi, magnezu, wapnia, selenu i cynku.

Firma Celiko znana nam przede wszystkim z produktów bezglutenowych wypuściła na rynek produkty liofilizowane - truskawki, ananas, borówka i kukurydza oraz batony.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz